Helminen Extra

Tässä blogissa on legacysukuuni Helmisiin liittyviä Extroja. Itse Helmisten tarinaa pääset lukemaan sivussa olevasta linkistä!

2.10.06

Helmisten UKK

UKK eli Usein Kysytyt Kysymykset kertoo vastaukset kysymyksiin, joita on kyselty kerran tai useammin Helmisten tarinasta. Täältä ehkä löydät vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiisi eikä sinun tarvitse sitten kysyä sitä tarinan kommenteissa :) Kysymykset on jaettu muutamaan aiheryhmään. Lisäilen tänne uusia kysymyksiä ja vastauksia tarpeen mukaan.


PELI
Montaks lisäriä sulla on?
-Koneelta asennettuna löytyy kaikki lisäosat, eli Yliopisto, Yöelämää ja Kauppa auki. Lisäksi löytyy myös Perhepaketti, Glamour ja Joulupaketti.

Kauanko oot tätä pelannu?
-Aloitin vuoden 2006 helmikuun alussa pelamaan Helmisillä, että on tässä jo aika kauan pelattu samalla suvulla :D

Onko sinulla muita legacytarinoita?
-Ennen Helmisiä netissä oli toisen legacysukuni, Intojen tarina. Heidän tarinansa oli kuitenkin vanhalla domainillani, joka on jo sulkeutunut, joten Intojen tarinaa ei voi enää lukea netistä.

Miten ihmeessä sulla on niin ihania NPC:itä?
-Kelpuutan vain parhaat sukuun :D Kymmenennen sukupolven jälkeen muutin Helmiset uuteen naapurustoon, jossa käytin deleteallcharacters -koodia, jolla sain aivan uudet npc:t ja towniet.

Miten tuo koodi toimii? Laitatko sen naapurustossa jolloin se poistaa ainoastaan npc:t ja kaupunkilaiset ja luo ne uudestaan vai poistaako se myös tavalliset simit?
-Deleteallcharacters poistaa naapurustosta kaikki simit, niin towniet, npc:t kuin omat simitkin. Sitä kannattaa siis käyttää vain aivan uuteen naapurustoon. Naapurustovalikossakin olevat simit kuulemma poistuvat.

Miten saat kaikki simisi niin kauniiksi?
-Valitsen perijöiden puolisot melko huolellisesti ja valitsen seuraavaksi perijäksi aina sukupolven kauneimman/komeimmat simin. Kunhan ei ota koukkonokkaisia ja pullaposkisia simejä sukuun, niin se pysyy melko helposti kauniini :D

Miksi sinulla alien-lapsilla on nenät?
-Uusimmilla alieneilla löytyy nenät, koska kymmenennen sukupolven jälkeen hankin peliini uudet hedelmöitysteknikot, joilla on nenät. Korvaavat hedelmöityteknikot löytyvät modthesims2.comista.

Miten simisi pystyy käymään töissä vaikka onkin raskaana?
-Yöelämää -lisäosan omilla autoilla voi mennä töihin, vaikka simi olisikin raskaana. Joskus simini ei kyllä ole suostunut menemään töihin silloin, kun vatsa on kasvanut jo toiseen kertaan.

Paljonko Helmisillä on tällä hetkellä rahaa?
-En muista tarkasti, mutta seitsemännentoista sukupolven aikana rahaa oli n. 1 075 000 simeleonia. Helmiset ovat siis miljonäärejä :D

Miten sä jaksat vaan pelata Helmisillä?
-Ei sitä aina jaksakaan.. Sitten pitää pitää taukoa pelaamisesta ja sen jälkeen maistuu taas! Lisäksi lukijoiden jättämät kommentit tarinasta kannustaa aina jatkamaan. Niistä kun saa tietää, ettei siitä tarinasta nauti yksin vaan joku muukin iloitsee siitä :)


VAATTEET JA ESINEET, LADATUT
Ootko ite tehny ne ihanat vaatteet ja kampaukset?
-En todellakaan, en ikinä osaisi! Muutaman vaatteen ja yhdet uudelleenvärjätyt hiukset olen itse tehnyt, mutta loput olen ladannut netistä, miljoonasta eri paikasta.

Mistä muuten nuo kaikki ihanat tavarat?
-Olen ladannut niitä todella monesta paikasta.. Osassa 31 esitellyn talon lähes kaikki tavarat ovat aroundthesims2.comista, mutta muissa taloissa on ollut todella monen eri paikan tavaroita.

Näinkö ihan väärin vai onko sinulla tuolla taaperomatto?
-Kyllä, minulla on käytössä taaperomatto! Otin sen kymmenennen sukupolven jälkeen käyttöön. Taaperomaton löytää modthesims2.comista.

Mistä se hack on, jolla saa noi raskausvaatteet normaaleiksi vaatteiksi?
-Modthesims2.comista löytyy :)

Mistä olet ladannut sen ja sen vaatteen ja ne ja ne hiukset?
-Kysymyksiä simejen vaatteista ja hiuksista tulee todella usein ja yleensä en muista, mistä minkäkin olen ladannut. Alla hieman listaa niistä sivuista, joilta olen ladannut peliini vaatteita, hiuksia ja/tai tavaroita. Sipsisims.comin findseista olen suurimpaan osaan löytänyt.
Peggysims2
XM Sims
Helaene
SIMply elau
Boutique Emilie
Around the Sims 2

Sims 2 Sisters
All About Style
Rosesims2
seomi sims
Lyran 2.0
Simsquirts
jazzylicious-sims
SimGuys
Mango-Sims2
Pronupsims
StarSims
Mod The Sims 2
Muiltakin sivuilta olen varmasti ladannut, mutta pääasiassa noilta :)


KUVAT
Millä otat kuvat tarinaan?
-Otan kuvat ihan pelin omalla kameralla :)

Miten pelin kameralla voi saada noin hyviä kuvia?
-Laittamalla asetukset kohdalleen. Itselläni ne ovat mahdollisimman korkeilla.

Miten oikein saa kameran noin lähelle taaperoita kun ne on lattialla?
-Vapaalla kameralla pääsee todella lähelle taaperoita. Vapaan kameran saa käyttöön, kun painaa tuota tab -nappulaa caps lockin yläpuolelta. Silloin kameraa saa liikuteltua hiirellä sekä Q, W, E, A, S ja D -näppäimiä painamalla. C:tä painamalla otetaan kuva. Vapaan kameran käyttö saattaa olla aluksi hankalaa, mutta opettelemalla oppii!

Alussa on tuo ihana kuva, mikä käsittelyohjelma?
- Käytän aina Adobe Photoshop 7.0:aa.

Mites muuten teit tuon sukupuun?
-Otin ensin kamalan määrän print screenejä pelin sukupuun palasista ja sen jälkeen leikkasin ja liimasin sen kasaan Photoshopilla. En suosittele sukupuun tekemistä, jos sinulta ei löydy kärsivällisyyttä ja kuvankäsittelytaitoa! Itselläni menee ainakin välillä hermot sen askartelemiseen :D

Tosi ihana tarina, mutta vaatteet vois olla tarkempia?
-Jostakin syystä pelini säätää joskus vaatteet epätarkoiksi, ilman että koskenkaan asetuksiin. Luulen sen johtuvan kannettavan tietokoneeni heikoista tehoista. Korjaisin asian heti, jos vaan pystyisin! Sille nyt vain ei voi mitään, pahoittelen :(


MUUT
Linkitän tämän, käykö?
-Tottakai!

Linkitätkö legacyni?
-Tottakai, kunhan kerrot sen osoitteen! :)

Millon tulee jatkoa?
-Ihan heti kun olen saanut pelattua tarpeeksi pitkälle, muokattua kuvat ja kirjoitettua tarinan. Ei yhtään sen aikaisemmin tai myöhemmin.

8 Comments:

 • At 2/10/06 17:47, Anonymous Anonyymi said…

  Mietin,jos sulla on kannettava niin mikä näytönohjain sulla on? Mulla on myös kannettava ja sims katkeaa aina joskus eikä jutut tallennu ellen tallenna aina vähän väliä. Ja se jolta ostin tämän kannettavan sanoi ettei kannettavaan saa tehokkaampaa kuin mikä mulla on. Ja kun tulee aina vihreilmoitus jotain "näytönohjain anstkdip ei toimi enään normaalilla tavalla jne."

   
 • At 3/10/06 15:42, Blogger Nina said…

  Hassua.. Minulla siis tosiaan on kannettava, mutta ei ole kyllä ollut mitään ongelmia pelin pyörittämisen kanssa eikä ole tullut tuollaisia virheilmoituksia ikinä. En tiedä mikä näytönohjain tässä on, mutta Radolasta löysin ohjeen sen tarkastamiseen koneelta.. Tuo DirectX -diagnostiikkatyökalu sanoo näytönohjaimeni nimeksi NVIDIA GeForce4 440 Go64M.

  Olethan tarkistanut, että näytönohjaimesi on yhteensopiva simssin kanssa? Vaikka se olisi tehokas, se ei välttämättä sovi yhteen juuri Sims 2:n kanssa. Ohjekirjasta löytyy ne yhteensopivat laitteet. Kannettavien kanssa ei kuitenkaan pelin luvata toimia, muistaakseni siellä luki jotain niiden yhteensopimattomuudesta.

   
 • At 10/10/06 18:42, Anonymous Anonyymi said…

  Osaisitko neuvoa tuon taaperomaton asentamista..? Itse kun en oikein sitä osaa tehdä..

   
 • At 11/10/06 16:41, Blogger Nina said…

  Taaperomattoa ei tarvitse mitenkään erityisesti asentaa, se toimii ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin ladatut tavarat. Eli purat vain sen .rarin jollain purkuohjelmalla Downloads -kansioon ja sitten se löytyykin pelistä sieltä lastentavaroiden joukosta :)

   
 • At 18/11/06 09:48, Anonymous Anonyymi said…

  Mitä tuolla taaperomatolla voi tehdä?
  Itse en älynnyt tuosta Modthesims2:sen tektistä paljon mitään.. :D

   
 • At 13/1/07 22:36, Anonymous Anonyymi said…

  Päätin sitten tulla sinulta kysymään tietämättömyyttäni, että kun lataan netistä esim vaatteen tai hiukset, mihin kansoon se pitää purkaa ja pitääkö sen jälkeen tehdä jotain, vai toimiiko sitten automaattisesti?

   
 • At 3/8/08 14:25, Anonymous Anonyymi said…

  Ajattelin vaa että jos sä tietöisit miten voi tehdä itse vaatteita

   
 • At 3/8/08 14:26, Anonymous Anonyymi said…

  Ajattelin vaa että jos sä tietäisit miten voi tehdä itse vaatteita

   

Lähetä kommentti

<< Home